Stockholms snyggaste hus

Är du på jakt efter att skaffa dig Stockholms snyggaste hus? I så fall kommer du få tips i det här inlägget om allt ifrån hur man ska tänka på finansiering av en ny bostad till hur man ska tänka när det kommer till inredning och dekoration. Sedan är det såklart upp till dig att sätta din personliga prägel på ditt hem.

Köpa eller bygga?

När man ska skaffa sig ett hus så kommer man direkt till en viktig fråga, ska man köpa eller bygga sitt drömhus? Oavsett så kan det vara svårt att veta hur man ska finansiera detta. Att skaffa sig ett hem är det största köpet som svenska privatpersoner gör i livet, och då kan det vara bra att låna pengar snabbt utan ränta om man behöver pengar till en kontantinsats men som man kanske inte har i dagsläget.

Hus eller lägenhet?

Det finns för- och nackdelar med att bo i hus eller lägenhet och det här är ett väldigt personligt val. Man får helt enkelt gå på det som känns bäst för en själv. Det kan ju vara så att man värdesätter en trädgård mer än att bo centralt. Det här är något man kan göra en lista med för- och nackdelar för att ta reda på vilket som passar en själv bäst.

Tips för inredning

När det kommer till inredning så kan man med fördel välja ett tema som man följer. Antingen kan man ha samma tema i hela hemmet eller så kanske man har olika teman i olika rum. Beroende på vilken årstid det är eller vad som är hetast på marknaden just nu. Håll koll på de hetaste trenderna och trixen för att skapa ett modernt hem men med en personlig prägel på. Annars kan man ju lika gärna leva i en katalog! Och det är ju inte så unikt.

Något som folk ofta glömmer

Det som de flesta inrednings experterna brukar säga att människor missar när de inreder sina hem är just att man glömmer ljuskällorna. Vanligtvis kanske man tänker att en lampa ska fylla någon form av funktion, men detta är alltså fel menar experterna. Det finns nämligen flera fördelar med att ha många olika ljuskällor och det viktigaste är att det ger ett mer mysigt och livligt hem. Sätt in små ljuskällor lite här och var för att skapa ett levande och vackert hem. Lek med olika ljusstyrkor så kan du välja om det ska vara romantiskt eller mer upplyst.

Din egna prägel på ditt hem

Det finns många saker man kan göra för att göra sitt hem personligt. Det här är en punkt som är väldigt individuell och det finns inget rätt eller fel. Mitt bästa tips är att gå på magkänslan i alla lägen. Kolla runt i magasin eller på hemsidor för att finna sådant som du själv tycker är snyggt. Något som jag brukar göra är att jag sätter upp många fotografier istället för tavlor på väggarna. Man kan förstora sina favoritbilder och sedan sätta upp dem på olika platser i hemmet.