Berika hemmet med växter och grönska

Färgen grönt signalerar liv. Tillsammans med rött så är grönt en av de färger som, när färgrik, signalerar att här är miljön hälsosam och väldigt frisk. Varför inte använda sig utav detta koncept för att berika hemmet och få det att se friskt och rikt ut?

En krukväxt på rätt plats i hemmet eller i önskat rum kan göra rummet. Idag finns det en fobi för grönska eller material överhuvudtaget. Folk vill plocka bort prylar istället för att lägga till dekoration. I min åsikt är detta fel. Man ska vilja dekorera ett rum, inte minimera det.

Ta till exempel nedanstående exempel.

Växter kontor före efter

Här valde man att dekorera kontoret med lite växter och grönska. Dagen därpå överraskade en mycket rik och fräsch arbetsplats samtliga medarbetare. Vem hade valt föregående inredning visavi det nya? Nästan ingen.

Inred hemmet rätt

Grönska kommer i alla möjliga former och vis. Vissa föredrar växter medan andra föredrar blommor. Det är dock just det gröna som signalerar liv. Blommor, svamp och dylikt behöver inte nödvändigtvis signalera liv. Det är det gröna som gör en inredning livlig.

Ett knep man kan använda sig utav när man inreder ett rum är att först och främst se om man hittar tomrum och hål man kan fylla i med krukväxter. Därefter kan man använda sig utav grönska för att markera delar utav rummet. Exempelvis så kan man köpa en hög och smal buske för att placera i något hörn. Denna växt kan nu markera rummets högt och även rummets kant.

Alternativt kan man köpa en ampel för att hänga någonstans i rummet, således markera tak-slut eller takets höjd.

Det finns mycket man kan åstadkomma med växter och det gäller att vara påhittig här.

Inreda ett hus i en redan grön omgivning

Om man redan bor i t ex skogen så vill man markera sitt hus, inte få det att se ut som omgivningen. Då kan det vara bra att ta bort växter från husets rum och istället minimalisera huset för att markera att här bor människor och inte djur.

Ett sätt folk då inreder hemmet är via oljor och dylikt. Man väljer här då att exempelvis köpa en kamin eller placera ut lite oljor och dylikt runtom i huset. Det är idag väldigt enkelt att fynda jättebra CBD olja köp eller annat. Dessa kan man då placera lite här och var i hemmet för att visa att här är man en del av sin omgivning, men ändå inte riktigt.

Olika rum kräver olika växter

Grönska behöver inte ta upp yta utan kan skapa yta.

Olika rum behöver olika typer utav grönska. T ex så behöver små och trånga ytor mindre plantor eller tunnare växtarter, medan andra, lite större rum kan använda sig utav stora krukor, kanske till och med träd.

Det gäller att känna sig för och välja det som känns rätt för en här. Växter ska inte behöva ta upp yta, istället kan de få rummet att kännas större, således “skapa yta”, då hus egentligen inte bestäms av kvadratmetersytan nuförtiden utan mer planlösningen. Rätt planlösning eller inredning kan få ett hus att kännas betydligt större än vad det är, därför ska man känna sig för och inreda hemmet på ett sätt som får en att må bättre och även njuta av sitt hus och hem mer.