Mobilskal i plast

Det låter ovettigt men allt för få människor väljer att inte sätta på ett skal på sina mobiltelefoner. Den största anledningen är för att de inte vill påverka telefonens utseende, utan den gillar hur telefonen ser ut och vill inte sabba utseendet med ett extra skal på telefonen. Vad få inte känner till dock är att det finns idag vanlig och enkel plast som man knappt kan se! Och denna kan man limma på telefonen helt enkelt. Plasten går inte att se och går enkelt att ta bort—därefter är ens telefon helt skyddad och risken för repor eller eventuella sprickor försvinner nästan helt! Vad är vitsen med att inte skydda sin telefon på det sättet?

Mobilskal vs plast på telefonen

Det finns många anledningar till att välja plast över mobilskal. Det finns dock minst lika många anledningar till att välja mobilskal över plast!

Varför välja plast över mobilskal?

Den största anledningen är för att plasten inte syns lika mycket som ett mobilskal. Detta är perfekt för de som köpt en lite mer premium-telefon som redan ser oerhört fin och fräsch ut, och man vill därmed inte sabba telefonens design med ett ytterligare skikt på telefonen. Av den anledningen köper man en plast som man helt enkelt klistrar på telefonen och därefter skyddar telefonen samtidigt som man inte påverkar telefonens utseende nästan överhuvudtaget.

Men en nackdel med plasten är att den inte skyddar hela telefonen, och skyddet den ger skyddar inte mot större fall eller risk för större skador på telefonen. Plasten skyddar mot mindre repor och minskar risken för sprickor, men den kommer inte nära till skyddet man får av just mobilskal.

Mobilskal över plast

Om man köpt exempelvis den nyaste Huawei telefonen P30 är anledningarna få till att man inte också ska köpa ett Huawei P30 Pro skal. Telefonen kostar oerhört mycket pengar och en repa på den kommer kosta väldigt mycket i reparationskostnader.

Det finns idag väldigt många olika skaltillverkare som erbjuder skal till telefonen och samtidigt får telefonen att se snyggare ut—eller ge större funktionalitet till telefonen.

Vissa skaltillverkare erbjuder exempelvis plånbok bakom mobilskalet. Därmed slipper man bära runt på både plånbok och mobiltelefon utan istället kombineras båda till en och samma. Därefter bär man helt enkelt bara runt på mobiltelefonen och har samtidigt med sig alla sina kreditkort, körkort och andra kort var man än befinner sig.

Det finns även mobilskal som helt enkelt får telefonen att se snyggare ut.

För de som inte önskar påverka telefonens design dock är detta fullt förståeligt och plast kan vara att föredra i detta fall. Oavsett så bör man klä telefonen med något då det inte är värt att få skador på telefonen när detta inte behöver ske överhuvudtaget.

Vikten av att klä telefonen i ett yttre skikt

Att reparera en iPhone skärm t.ex kan kosta flera tusenlappar. Med tanke på att ett simpelt tapp av telefonen kommer innebära repor är det nästan vansinnigt att inte helt enkelt klistra på en plast på telefonskärmen både bak och fram.

Man skyddar inte kanterna, men man minierar chansen för sprickor på mobilens andra sidor och det finns nästan inga nackdelar med detta.

Plast kan man knappt se med ögat nuförtiden heller utan dessa läggs på telefonen, följer telefonens kanter så att man inte ser plastens kanter allt för mycket—därefter får man skydd. Så enkelt är det! Att skydda telefonen och undvika eventuella kostnader är både oproblematiskt och medför en massa fördelar. Det finns faktiskt väldigt få nackdelar till att skydda telefonen nuförtiden.